Шампионът Байерн Мюнхен постигна пета поредна победа в Бундеслигата след домакински успех над Хайденхайм с 4:2 в двубой от 11-ия кръг на футболното първенство на Германия. С успеха Байерн се изкачи на първо място във временното класиране с 29 точки, на една пред Байер Леверкузен, който е с мач по-малко. Хайденхайм заема 13-а позиция с 10 точки към момента.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Хари Кейн реализира два гола за победата на домакините, натрупвайки общо 17 попадения от началото на сезона в Бундеслигата. Английският национал донесе преднина от 2:0 за Байерн Мюнхен през първото полувреме на срещата. Кейн бе точен за 1:0 в 14-ата минута след подаване от Лерой Сане, който също бе близо до попадение в 33-ата минута, но пропусна. В 44-ата минута обаче Сане добави втора асистенция на сметката си, центрирайки за втория гол на Хари Кейн в мача. Нападателят вкара за 2:0 след прецизен удар с глава.

Футболистите на Хайденхайм изравниха до 2:2 с два гола в рамките на три минути през второто полувреме. Тим Клайндинст намали изоставането на гостите на 1:2 в 67-ата минута, а в 70-ата Ян-Никлас Бесте направи резултата 2:2. Само две минути бяха нужди на баварците отново да поведат. Португалецът Рафаел Герейро отбеляза за 3:2 в 72-ата минута, а крайното 4:2 оформи Ерик Максим Чупо-Мотинг в 85-ата минута.