Байерн Мюнхен се наложи с класическото 3:0 над тима от Оберлигата (б.а. петото ниво на германския футбол) Дюрен 1/32-финал за Купата на Германия. През първата част Ерик Чупо-Мотинг даде аванс за баварците, а Томас Мюлер удвои от дузпа. През втората част камерунският нападател с второто си попадение оформи крайният резултат. Въпреки че шампионът на Бундеслигата бе гост, срещата се игра на "Алианц Арена". Треньорът на Байерн Ханзи Флик заложи на четирима дебютанти в състава си, но по никакъв начин не подцени срещата. От своя страна Дюрен показа смел футбол и спечели уважението и симпатиите на феновете в Германия.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Баварците логично започнаха по-настъпателно двубоя, но символичните гости показаха, че не се притесняват от името на противника си и заиграха освободено.

В 4-ата минута дойде и първата добра възможност. Давид Алаба центрира от фаул в наказателното поле, където Хави Мартинес стреля с глава, но над напречната греда.

В 12-ата минута Чупо-Мотинг също с глава не успя да намери целта след добро центриране на Томас Мюлер.

В 18-ата минута Алфонсо Дейвис направи обичайният си пробив по лявото крило и подаде към Чупо-Мотинг в наказателното поле. Нападателят финтира и съперни и стреля, но вратарят на Дюрен изби с крак.

Последваха минути, в които Нюбел бе застрашен, но защитата пред него парира изстрели на Филип Симон и Георги Антоски.

В 24-ата минута Байерн откри резултата. Дъглас Коща изведе Буна Сар, а той с едно докосване продължи към Чупо Мотинг, който само протегна крака си и реализира, отбелязвайки дебютното си попадение с екипа на баварците.

Десет минути по-късно баварците получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Зобих. Томас Мюлер застана зад топката и с удар в левия ъгъл удвои преднината на тима си.

В следващите минути Байерн продължи да контролира действията на терена и в изтичащото време на първата част Дъглас Коща нахлу в наказателното поле и стреля с технично с външен фалц, но Йевин Якмут решително изби.

Баварците напълно поеха контрола на топката в началото на втората част. В 57-ата минута Дъглаш Коща открадна топката в средата на терена и подаде веднага към Чупо-Мотинг, който напредна и стреля, но Якмут изби.

В 62-ата минута Путц изби от голлинията след технично копване на камерунския нападател. Може би топката влезе във вратата, но главният съдия посочи играта да продължи. Веднага след това Мусиала слаломира през трима защитници на Дюрен и стреля към вратата, но левият страничен стълб се оказа последна преграда.

В 73-ата минута баварците организираха нова скоростна атака. Рока подаде към Мусиала, който нагласи топката на десния си крак и стреля, но кълбото срещна тялото на противник и Якмут улови.

Минута по-късно Байерн Мюнхен направи резултата класически. Чупо-Мотинг получи около дъгата на наказателното поле, след което нагласи топката на десния си крак и с премерен удар в горния десен ъгъл реализира.

Обръчът около вратата на Дюрен се затягаше и в 82-ата минута стражът на символичните домакини трябваше да прави решително спасяване след удар на Марк Рока. Три по-късно и десният страничен стълб помогна на Якмут след изстрел с глава на Хави Мартинес.

ДЮРЕН - БАЙЕРН М 0:3

0:1 Чупо-Мотинг 24'

​0:2 Мюлер 36'-д.

0:3 Чупо-Мотинг 74'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ДЮРЕН: Кевин Якмут, А. Омербашич, Я. Собиех, М. Вебер, Дж. Бекер, Виперфюрт, Давид Путц, Марвин Стьорман, Георги Антоски, Марк Брашнич, Филип Симон

Тр.: Джузепе Брунето

БАЙЕРН М: Александър Нюбел, Буна Сар, Николас Зюле, Джером Боатенг, Алфонсо Дейвис, Марк Рока, Хави Мартинес, Томас Мюлер, Дъглас Коща, Джамал Мусиала, Ерик Чупо-Мотинг

Тр. Ханс-Дитер Флик

Гл. съдия: Матиас Йоленбак

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен