Байерн Мюнхен проявява интерес към десния защитник на Барселона Нелсон Семедо. Целта на „баварците“ е да вземат бранителя през лятото, пише Мундо Депортиво.

През миналия сезон апетити към португалеца имаше от страна на Манчестър Юнайтед и ПСЖ, но каталунците тогава го обявиха за „непродаваем“.

Треньорът на Байерн Ханзи Флик иска да засили конкуренцията на десния фланг. В момента той разполага с Джошуа Кимих, който по-често играе като вътрешен халф и французина Бенжамен Павар. Младият специалист е пожелал Семедо да дойде сега, но от ръководството са му казали, че може да отправят оферта към Барселона за покупка през лятото.

Интерес към бранителя не липсва и в битката с „баварците“ ще се присъедини Тотнъм на Жозе Моуриньо. Предимството, на което разчита „Специалния“ е, че агент на Семедо е Жорже Мендеш.

В Барселона португалецът не може да си спечели титулярно място, след като на тази позиция играе Сержи Роберто. Нелсон Семедо има договор с каталунците до 2022 година и откупната клауза, която бе поставена от клуба бе на стойност 100 милиона евро. Но сега ситуацията е друга и португалеца може да смени клубната си принадлежност през лятото.