Байерн Мюнхен успя да се промъкне до четвъртфиналите за Купата на Германия, след като се наложи с 3:2 след продължения при гостуването на Херта Берлин.

Херта поведе още в 3-та минута, когато Саломон Калу подаде към Максимилиан Мителщад, който с премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Свен Улрайх.

Байерн изравни резултата в 7-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Херта, Роберт Левандовски отклони топката към Серж Гнабри, който прати топката във вратата на Руне Ярщайн,.

Гнабри отправи много опасен удар в 20-та минута, но Руне Ярщайн успя да спаси.

Шест минути по-късно Ярщайн отново се намеси решаващо и спаси удара на Гнабри.

Байерн Мюнхен осъществи пълен обрат в срещата в 49-та минута, когато Хамес Родригес пусна перфектен извеждащ пас към Гнабри, който излезе сам срещу Ярщайн и с удар под плонжа му прати топката за втори път в мрежата му.

Херта успя да изравни резултата в 67-та минута, когато Дави Зелке се възползва от груба грешка на Матс Хумелс и вкара топката за втори път във вратата на Улрайх.

Хамес Родригес можеше да донесе победата на Байерн в 75-та минута, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Ярщайн.

До края на редовните 90 минути двата отбора не успяха да си вкарат нови голове и така се стигна до продължения.

Байерн успя да стигне до победата с гол в 98-та минута, който бе дело на Кингсли Коман. Роберт Левандовски се пребори за топката в наказателното поле на Херта, след което се опита да стреля, но не успя, а кълбото бе довкарано с глава от Коман.

Така Байерн се класира за четвъртфиналите на Купата на Германия и допълни участниците в следващата фаза на турнира.