Независимо дали Байерн ще удължи договора на суперзвездата си Роберт Левандовски или не, на "Алианц Арена" вече се оглеждат за дългосрочен заместник на полската голова машина. 

Баварците са насочили поглед към Ред Бул Залцбург. Австрийският клуб доказа в последните години, че може да намира и създава страхотни футболисти, основно в офанзивен план. 

Ерлинг Халанд тръгна именно от "биковете", а поредният диамант в отбора е нападателят Карим Адейеми. Байерн обаче се е насочил към друг играч на Залцбург. Става дума за Бенямин Шешко. 

За интереса на Байерн към 18-годишния таран пишат в родината му Словения. Според местния вестник "Дело" баварците ще спорят за подписа му с Борусия Дортмунд. Твърди се, че още топ клубове имат желание да се подсилят с младока. 

През този сезон Шешко има 15 гола в 28 мача за Залцбург. Нападателят има договор до лятото на 2026 година. Освобождаващата клауза в договора на нападателя е 15 млн. евро. 

Бенямин определено е интересен играч за Байерн и поради факта, че той може да се развие значително в следващите една или две години и да замести Левандовски, когато той напусне. Дори баварците да удължат договора на поляка, то ръководството ще се опита да си осигури Шешко в ранен етап, за да не го изпусне, както стори с Халанд, с когото младият словенец вече е сравняван.