Ръководството на Байерн Мюнхен ще трябва да се справи с вратарската криза в отбора, породена от тежката контузия на Мануел Нойер. Капитанът на баварците счупи крак по време на ски и е аут до края на сезона. Така на разположение на Юлиан Нагелсман остават Свен Улрайх и Йоханес Шенк. На "Алианц Арена" обаче не смятат да останат само с двамата за кампанията, поради което вече се разглеждат различни възможности за подсигуряването на още един вратар. 

Първа опция е прекратяването на наема на Александър Нюбел в Монако, пише ran.de. От Байерн вече са осъществили контакт с френския клуб, но за да се стигне до преждевременно завръщане на стража в Мюнхен ще трябва да се плаща. Нюбел кара втори сезон като преотстъпен в Княжеството, като контрактът му с "монегаските" е до лятото. 

Самият вратар иска гаранции за игрово време от треньорския щаб на баварците, за да се завърне в отбора. Директорите Хасан Салихамиджич и Марко Непе виждат Нюбел като избор №1 на вратата на Байерн в бъдеще. 

Ако Байерн не успее да си върне Нюбел, то в клуба имат и други алтернативи. Първата е хърватският национал Доминик Ливакович от Динамо Загреб. Стражът прави много силно Световно първенство и цената му е висока. По-евтината опция е Кейлор Навас. Костариканецът загуби мястото си в ПСЖ и е готов да си тръгне.