Милан и Байерн Мюнхен ще влязат в битка за подписа на таланта на Шалке 04 Асан Уедраого, пише Флориан Плетенберг. Интересът на "росонерите" към 17-годишния халф е най-сериозен. Италианският гранд е искал да привлече младока още през миналото лято, но тогава до трансфер не се е стигнало. 

Милан обаче не се е отказал от Уедраого и шефовете на клуба ще проведат среща със ръководството на Шалке през тази седмица, на която ще бъде обсъден потенциален трансфер на полузащитника. 

Байерн обаче също има голямо желание да привлече германския младежки национал. В разговорите участва новия спортен директор на баварците Кристоф Фройнд. 

Асан Уедраого не е взел решение къде иска да продължи кариерата си, но той би си представил трансфер в Байерн при определени обстоятелства. Младокът иска да играе редовно през следващия сезон, поради което на "Алианц Арена" смятат да го преотстъпят, ако успеят да го привлекат. 

Халфът имат откупна клауза на стойност 12-15 млн. евро за Байерн и 20 млн. евро за клубове от чужбина. 

Високият 192 см талант се пребори за титулярно място в Шалке и вече има 9 мача и 1 гол във Втора Бундеслига този сезон. Той е роден в Германия, но има африкански корени - син е на бившия национал на Буркина Фасо - Аласан Уедраого.