Остава по-малко от седмица до началото на сезон 2023/24 в Бундеслигата, действащият шампион Байерн Мюнхен и носителят на купата РБ Лайпциг ще се сблъскат за Суперкупата. Мачът е на "Алианц Арена" тази вечер от 21:45 часа и ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 3.

Баварците ще се стремят да спечелят Суперкупата за четвърти пореден сезон, след като победиха Лайпциг с 5-3 в миналогодишния мач на "Ред Бул Арена". Момчетата на Марко Розе също не са за подценяване и искат да стартират новата кампания подобаващо.

За Байерн - Мюлер и Чупо-Мотинг вече тренират пълноценно и Тухел ще прецени колко минути може да им даде. Тъй като Мануел Нойер все още се възстановява от контузия, Свен Улрайх ще започне на вратата като единственият здрав първи избор на вратар на Байерн в момента.

Новото попълнение Ким Мин-Жае се очаква да играе защитата, докато  Лаймер може да започне в средата на терена срещу бившия си отбор. Тъй като Хари Кейн едва наскоро пристигна в Мюнхен, Матис Тел може отново да получи шанс да води атаката.

Що се отнася до Лайпциг, старши треньорът Марко Розе ще трябва да се справи без някои от най-важните си играчи от миналия сезон. Не само Лаймер напусна клуба, но и Кристофър Нкунку, Доминик Собослай и Йошко Гвардиол.

Клубът реагира с привличането на редица млади, талантливи играчи, включително Николас Сейвалд, Шави Симонс, Бенджамин Сеско и Луис Опенда, който е спряган да започне на върха на атаката заедно с Тимо Вернер.

Стартови състави:

Бйерн: Улрайх, Дейвис, Мин-Жае, Де Лихт, Павар, Сане, Лаймер, Кимих, Горецка, Мусиала, Тел

РБ Лайпциг: Бласвик, Раум, Орбан, Симакан, Хенрикс, Баумгартнер, Шлагер, Кампл, Форсберг, Опенда, Вернер