Шампионът Байер Леверкузен и колосът Байерн Мюнхен не успяха да излъчат победител в дербито на кръга от Първа Бундеслига. Срещата от 5 рунд на шампионата не излъчи победител. Двубоят се игра на „Алианц Арена“.

Байерн Мюнхен не успя да добави към дистанция между себе си и своя опонент, като в същото време сложи край на 100-процентовия победен рекорд на тима под ръководството на новия треньор Венсан Компани.

Байерн имаше по-добрите възможности и показа повече възможности за успех. Първият гол, обаче, бе в полза на гостите. В 31-ата минута Роберт Андрич получи пас от Гранит Джака, за да стреля брилянтно от воле в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле за 1:0.

Само 7 минути по-късно баварският гранд изравни за 1:1. Юношата на Байерн Мюнхен Александър Павлович вкара страхотен гол. Младокът се разписа с феноменален удар от над 25 метра, с който не остави шансове на вратаря Лукаш Храдецки за 1:1. Германският национал прати топката в горния ляв ъгъл, а стражът на гостите успя да я докосне, но нямаше какво повече да направи. 

Байерн Мюнхен остава лидер с 13 точки, докато Байер Леверкузен е на 3-а позиция с 10 пункта.