Ръководството на Байерн Мюнхен ще опита да привлече двама нови футболисти в последните часове на летния трансферен прозорец. Баварците водят усилени преговори с Фулъм и Челси съответно за Жоао Палиня и Трево Чалоба. 

Германският шампион е готов с нова оферта за 28-годишния португалски дефанзивен халф. От "Алианц Арена" ще предложат 65 млн. евро за правата на халфа, като се очаква тази сума да склони "котиджърс" да се раздели със своя футболист. 

Самият Палиня вече е договорил личните си условия и чака позволение от Фулъм да лети до Мюнхен, за да премине медицински прегледи и да подпише с германския хегемон, пише Флориан Плетенберг. 

Байерн продължава преговорите с Челси и за Чалоба. Новото предложение на баварците е за наем, като в клуба са спокойни, че сделката ще стане факт, твърди Фабрицио Романо. До този момент лондончани отказват да преотстъпят своя играч, а искат единствено да го продадат. Самият футболист вече е дал съгласието си за преминаване на "Алианц Арена". 

Ако баварците не успеят да се споразумеят с Челси, ще се насочат към защитника на Саутхемптън Армел Бела-Котчап. "Светците" са готови да дадат под наем германеца срещу 3.5 млн. евро. Интерес към него има и от Борусия Дортмунд.