Байерн Мюнхен е постигнал договорка с нидерландския национал Матайс де Лихт за личните му условия, твърди Sport1. 22-годишният нидерландец иска да напусне Ювентус и да премине на „Алианц Арена”.

Проблем за момента се явява фактът, че германският шампион все още не може да се разбере с „бианконерите” за трансферната сума на бранителя. Интерес към Де Лихт има и от Челси, като лондонският клуб предлага повече пари за правата на футболиста. „Сините” са склонни да платят 60 млн. евро за Матайс, както и още 10 млн. евро под формата на бонуси.

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич и треньорът Юлиан Нагелсман са провели разговор с Де Лихт и не им е било нужно особено много да го убеждават да премине на „Алианц Арена”. Самият играч е фен на баварците от ранна детска възраст и още през 2019 година е имал желание да премине в германския хегемон.

В същото време Брацо е наясно, че няма да получи отстъпка от Ювентус и торинският клуб ще продаде Де Лихт на отбора, който е готов да плати най-много за него. Байерн обаче има „емоционално” предимство пред Челси. Футболистът иска да играе в Мюнхен, а не в Лондон.

Ако успее да привлече Де Лихт, Байерн ще осъществи втори трансферен удар това лято. Германският хегемон привлече Садио Мане от Ливърпул, а преди това се подсили и с футболистите на Аякс Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи.

В плановете за лятна селекция на отбора са още Конрад Лаймер от РБ Лайпциг и Матис Тел от Рен.