Лидерът на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, сподели очакванията си за сблъсъка с Борусия Дортмунд на “Алианц Арена”, в който баварците имат шанса да спечелят шампионската титла, тъй като имат аванс от 9 точки пред втория Борусия. 

“Не се случва толкова често да станеш шампион в мач срещу прекия си конкурент, и то у дома. Можем да направим нещо историческо, радваме се, че получаваме такъв шанс. Искаме да подарим този момент на феновете”, заяви Мюлер. 

Халфът Йошуа Кимих също е сигурен, че Байерн ще ликува с титлата в съботната вечер. 

“Определено целта ни е да спечелим дербито и да станем шампиони. Този мач ще е специален, както за нас, така и за цялата Бундеслига. Да получим трофея пред феновете ни е огромна мотивация”, сподели Кимих. 

“Мачовете с Борусия винаги са специални, защото те са най-големият ни съперик. За мен са още по-важни, защото съм бивш футболист на Бохум и Шалке 04. Надявам се да победим и да докажем, че сме заслужен шампион”, каза Леон Горетцка. 

Байерн на практика ще си гарантира титлата дори при равенство, защото разликата ще остане 9 точки при три кръга до края на сезона, а баварците имат с близо 30 гола по-добра голова разлика от Борусия.