Байерн Мюнхен е близо до привличането на нов вратар. Баварците са постигнали напредък в преговорите с Макаби Тел Авив за Даниел Перец, пише onecoil. 

Двата клуба остава да уточнят дребен детайл, след което трансферът ще бъде финализиран. Очаква се това да стане в следващите часове. 

Баварците предложиха 5 млн. евро с бонусите за 23-годишния страж, докато Макаби искаше поне 7 млн. евро. Двата клуба в крайна сметка са успели да стигнат до разбирателство. 

Самият вратар беше уточнил личните си условия с германския гранд през миналата седмица. Интерес към него имаше и от Фенербахче, но желанието на Перец беше да премине на "Алианц Арена". 

Байерн се отказа от намерението си да търси вратар, който да бъде титуляр, докато Мануел Нойер се завърне. В клуба решиха да ангажират млад страж с потенциал, който да бъде алтернатива на Свен Улрайх и да трупа опит покрай него и Нойер. 

Даниел Перец направи фурор на Европейското първенство за младежи през това лято, като беше в основата на отличното представяне на Израел.