Ръководството на Байерн Мюнхен е готово да се раздели с двама от офанзивните футболисти през лятото, пише "Билд". Става дума за Садио Мане и Серж Гнабри. 

Дните на сенегалеца в клуба изглежда са преброени, след като си позволи да удари своя съотборник Лирой Сане след първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу Манчестър Сити, загубен с 0:3. Освен това нападателят не оправдава очакванията към себе си след трансфера от Ливърпул през лятото. Мане получи контузия преди старта на Мондиал 2022, а след възстановяването си е предимно резерва. 

Серж Гнабри също се намира в лоша форма. Германският национал изгуби титулярното си място при Юлиан Нагелсман, като не е първа опция в предни позиции и при Томас Тухел. 

Байерн ще иска да си набави средства за привличането на нов нападател, поради което е готов да се раздели с Гнабри и Мане. 

В същото време спортният директор Хасан Салихамиджич е категоричен, че халфът Райън Гравенберх не се продава, въпреки че към него има сериозен интерес от Ливърпул и Арсенал.