Байерн и Борусия Дортмунд играят днес от 19.30 ч.

Немският „Klassiker“  ще бъде със специална мисъл , насочена към Шампионска лига и от двете страни. Защото битката за титлата в Бундеслигата изглежда решена в полза на баварците, които водят с 65 точки, докато Борусия е четвърти с 50 .

Баварците загубиха с 0:1 през седмицата от Хофенхайм, което по никакъв начин не нарушава плановете им за лека крайна победа в първенството, тъй като вторият в класирането РБ Лайпциг изостава от тях с цели 10 точки.

Вратарят на Байерн Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер ще бъдат спестени за днешното дерби от 28-ия кръг, поради неотшумели контузии. И двамата обаче ще бъдат на линия срещу Реал в сряда на „Алианц Арена“. Иначе Карло Анчелоти не възнамерява да прави ротации в състава и това ще бъдат единствените две отсъствия.

Борусия Дортмунд има дори още повече проблеми с контузии в състава си, а във вторник още ще посрещне Монако в първи четвъртфинал от Шампионска лига. Ерик Дурм, Андре Шурле и Марко Ройс са аут за мача на „Алианц Арена“. Под сериозна въпросителна са още Юлиан Вайгъл, Шинджи Кагава и Лукаш Пишчек.

Освен Хофенхайм, Борусия Д нанесе единствената друга загуба на Байерн в първенството този сезон - 1:0 на "Сигнал Идуна Парк". Но общият баланс е чувствително в полза на мюнхенци - 50 техни победи, при 29 за дортмундци и 33 равенства.