Сензационният шампион в Бундеслигата Байер (Леверкузен) ще открие новия 62-и сезон в Германия като гост на регионалния си съперник Борусия (Мьонхенгладбах) на 23-и август (петък), стана ясно след изтегления днес жребий. За този мач се знае, че ще бъде изтеглен преди останалите, а по-нататък ще бъдат разпределени двубоите за събота и неделя.

Също така "аспирините" имат в ранните етапи от новото първенство мачове с 2-ия от миналата година Щутгарт и с най-успешния местен клуб Байерн (Мюнхен). В първия кръг Щутгарт открива кампанията с гостуване в регионалното дерби с Фрайбург. Байерн също започва навън – във Волфсбург, докато Борусия (Дортмунд) приема Айнтрахт (Франкфурт). Пълните дебютанти от Холщайн (Кил) пък започват с гостуване на Хофенхайм, докато другият новак Санкт Паули приема Хайденхайм, се вижда от съобщението на Германската футболна лига (ГФЛ).

Байер (Леверкузен) счупи всички рекорди през миналата година в Германия, ставайки безпрецедентен шампион без загубена среща в историята на германския футбол. Освен това те спечелиха Купата на Германия, а също така достигнаха и финал в турнира на УЕФА Лига Европа. Момчетата на Шаби Алонсо сложиха край на серията от 11 поредни шампионски титли на Байерн (Мюнхен), като първата среща между двата отбора за новия сезон ще бъде в 5-ия кръг на "Алианц Арена" в Мюнхен на 28-и септември.

Байер (Леверкузен) приема Щутгарт в 9-ия кръг в началото на ноември, а първата среща на шампионите с Борусия (Дортмунд) е след Нова година.

Първият дуел за годината между Борусия (Дортмунд) и Байерн е в 12-ия кръг, който трябва да се проведе в периода 29-ноември – 1-и декември.

Иначе сезонът в Германия стартира на 17-и август с мача за Суперкупата на Германия между Байер (Леверкузен) и Щутгарт, а седмица преди първия кръг в Бундеслигата отборите започват и похода си в Купата на Германия.

Сезонът в първенството на страната приключва на 17-и май 2025-а година, когато Байер (Леверкузен) гостува на Майнц, Щутгарт е в Лайпциг, а Байерн също е извън дома – в Хофенхайм. Само Борусия (Дортмунд) от грандовете ще завърши първенството на свой терен, посрещайки Холщайн (Кил)./ БТА