Байер Леверкузен продължи със страхотното си представяне в Бундеслигата и победи с 2:1 като гост Волфсбург в мач от 8-ия кръг. Джереми Фримпонг и Алехандро Грималдо се разписаха за "аспирините", докато за "вълците" точен беше Максенс Лакроа. 

Така отборът на Шаби Алонсо събра 22 точки и продължава да бъде лидер, докато Волфсбург е 9-и с 12 точки. 

Байер поведе в 13-ата минута. Тогава Виктор Бонифейс проби отляво и подаде остро подаване към връхлитащия Джереми Фримпонг, който прати топката във вратата за 0:1. Две минути след това домакините можеше да изравнят, но Тиаго Томас, който беше извеен сам срещу вратаря, среля право в него. 

В 31-вата пък голмайсторът на Леверкузен Виктор Бонифейс пробва далечен удар, но малко не му достигна да отбележи. Така дойде 41-вата минута, когато Максимилиан Арнолд центрира от корнер, а Матиас Сванберг отправи удар, който беше блокиран. Топката се озова в Максенс Лакора, който реализира за 1:1. 

Втората част започна с положение за “вълците”, като голмайсторът на тима Йонас Винд пробва далечен изстрел, но бе неточен. В 61-вата минута пък дойде отлична възможност за Бонифейс, който финтира бранител на домаките и отправи шут, но топката мина на сантиметри от вратата на Волфсбург. Само минута по-късно обаче “аспирините” отново поведоха. Фримпонг проби отдясно и успя да подаде на Алекс Грималдо, който отправи силен изстрел с левия крак. Топката рикошира в играч на “вълците” и влетя в мрежата им - 1:2.

До края на двубоя пред двата отбора се откри по един добър шанс за гол, но Бонифейс и Кевин Паредес не успяха да се разпишат.