Байер Леверкузен победи Кайзерслаутерн с 1:0 във финала за Купата на Германия. Единственият гол в срещата реализира Гранит Джака в 17-ата минута. В края на първата част "аспирините" останаха с човек по-малко, след като Одилон Кусуну беше изгонен с втори жълт картон. 

Възпитаниците на Шаби Алонсо изпращат невероятен сезон, в който завоюваха исторически дубъл в Германия, а освен това стигнаха до финал в Лига Европа, загубен от Аталанта. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

"Лаутерите" започнаха по-добре мача и в 5-ата минута Лукаш Храдецки изби удар на Даниел Ханслик. Постепенно "аспирините" взеха инициативата и удар на Флориан Виртц премина покрай вратата. 

В 17-ата минута Байер поведе. Защитник изби топката, която се озова в Гранит Джака. Швейцарецът нанесе страхотен шут от далечната дистанция, който не остави шансове на вратаря. 

Доминацията на Леверкузен продължи, като в 26-ата минута се наложи на Борис Томяк да чисти малко пред голлинията след пробив на Виртц. В 44-ата минута Одилон Кусуну извърши грубо нарушение срещу Томяк и получи втори жълт картон. Данкерт. В последните секунди на първото полувреме "лаутерите" бяха много близо до изравняването, но удар на Тобиас Рашъл премина покрай вратата. 

В началото на второто полувреме Амин Адли нанесе силен удар, с който вратаря Крал се справи. От последвалия корнер Йосип Станишич нанесе удар над вратата. Последваха две добри възможности пред Рагнар Ахе, но нападателят не успя да се разпише. 

В 75-ата минута добра възможност за гол имаше пред Джереми Фримпонг, но нидерландецът пропусна. Малко след това с пропуск се отличи и Адли.