Байер Леверкузен победи с 3:2 Хофенхайм като гост и дръпна на Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата с 5 точки. Баварците обаче имат мач по-малко - Дер Класикер с Борусия Дортмунд.

„Аспирините“ поведоха с 2:0 на днешния си съперник, но допуснаха изравняване за едва три минути, преди Алекс Грималдо да реши срещата с хубав гол.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Първият гол в срещата дойде още в 9-ата минута. Виктор Бонифейс проби по самата аутлиния и намери непокрития Флориан Виртц, който наказа Хофе за 0:1.

В добавеното време на първата част Байер наглед подпечата победата си. „Аспирините“ изпълниха заучено един ъглов удар и Алекс Грималдо се оказа в прегръдките на своите съотборници след точен завършек.

Десет минути след почивката домакините се върнаха в двубоя след груба грешка на Лукаш Храдецки. Финландският страж поднесе топката на тепсия за Антон Щах, който го прехвърли по ювелирен начин за 1:2.

Точно 180 секунди по-късно бе възстановен паритетът. Вут Вегхорст от добавка намери опразнената врата на Храдецки. Преди това Максимилиан Байер нацели гредата на „аспирините“.

Байер обаче реагира и в 70-ата минута отново поведе, а точен с втория си гол в мача бе Алекс Грималдо. Испанският футболист получи топката на границата на пеналта и с красив удар направи 2:3.

Други резултати:

Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 3:3

Унион Берлин - Айнтрахт Франкфурт 0:3