Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен победи с 3:1 като домакин втородивизионния Падерборн и се класира за ¼-финалите на турнира за Купата на Германия.

Мачът стартира отлично за „аспирините“, които поведоха още в 12-ата минута, когато Виктор Бонифейс успешно засече центриране на Йосип Станишич за 14-ия си гол за тима през сезона.

В 28-ата минута Есекиел Паласиос удвои аванса с точен шут от границата на наказателното поле.

Пет минути преди края на първата част гол на Амин Адли не беше зачетен поради засада на асистиралия му Бонифейс, а Флориан Вирц от Байер напусна терена, накуцвайки в края на първото полувреме.

Снимки: Gulliver/GettyImages
39 снимки

В 54-ата попадение на съотборника му Йонас Хофман беше отменено от ВАР заради нередовна позиция на атакуващия халф.

Така се стигна до 83-тата минута, когато гостите върнаха един гол чрез Себастиан Клаас. Четири минути по-късно домакините все пак стигнаха до трето попадение благодарение на Патрик Шик, който се възползва от асистенция на Джереми Фримпонг.

В последните секунди на срещата Адриано Грималди се разписа за Падерборн, но ВАР отново се намеси и отмени гола му поради засада, с което резултатът остана 3:1.

Четвъртфиналните двойки в турнира за Купата на Германия ще бъдат определени след жребий в неделя, а мачовете ще се играят на 30/31 януари и 6:7 февруари 2024 година. Финалът е предвиден за 25 май в Берлин.