Отборът на Байер Леверкузен продължава с безкомпромисното си представяне от началото на сезона. Тимът на Шаби Алонсо се класира за финала на Купата на Германия, след като прегази отбора на Фортуна Дюселдорф с 4:0 в полуфинален сблъсък от турнира.

В спора за трофея „аспирините” ще срещнат състава на Кайзерслаутерн, който вчера отстрани сензацията в надпреварата до този момент Заарбрюкен.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Футболистите на Байер, който са безкомпромисен лидер в първенството, оправдаха очакванията на фаворит в сблъсъка и постигнаха лесна победа, която ги прати на финала в турнира.

Головата фиеста на „БайАрена” стартира още в 7-ата минута, когато Фримпонг откри за домакините. До почивката домакините вкараха нови два гола, с които до голяма степен предрешиха крайния победител в сблъсъка.

Първо Адли направи 2:0 след двадесет минути игра, а в 34-ата Вирц направи резултата класически в полза на домакините. През втората част домакините видимо свалиха нивото и отбелязаха само един гол, дело отново на Фабиан Вирц, който оформи крайния резултат.