Аугсбург се наложи над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 на „Борусия Парк“ в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Джордан Сибатчу даде аванс на „жребчетата“ в 26-ата минута, но баварците организираха 4-минутен блицкриг в началото на второто полувреме и след головете на Филип Тиц и Арне Енгелс, Аугсбург се поздрави с крайния успех. След този успех Аугсбург вече има 21 точки в актива си, като си изкачва до 10-то място в Бундеслигата, докато Гладбах е на 12-а позиция с 20 пункта.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Аугсбург започна по-активно в първите минути от двубоя. Рубен Варгас можеше да даде аванс на баварците в 13-ата минута, когато се извиси, за да засече центриране в наказателното поле на Гладбах. Мориц Николас обаче направи изумително спасяване и отрази.

Борусия Мьонхенгладбах успя да излезе напред в резултата в 26-ата минута, когато след центриране от корнер Фин Дамен излезе неразчетено и топката се озова в краката на Алесан Плеа. Французинът центрира на втора греда, където Джордан Сибатчу засече в мрежата.

Аугсбург започна ударно второто полувреме, като успя да изравни с гол от съблекалнята. След по-малко от 120 секунди след началото на втората част, Кевин Мбабу бе изведен по десния фланг, а швейцарският национал веднага центрира около точката за изпълнение на дузпа, където Филип Тиц надскочи персоналния си пазач и реализира.

Блицкригът на Аугсбург продължи и в 51-вата минута гостите стигнаха до пълния обрат. Филип Тиц получи топката в наказателното поле на „жребчетата“ и отклони технично с пета за Рубен Варгас, който предостави топката за Арне Енгелс, чийто мощен удар порази целта.

Аугсбург успя умело да затвори мача и да се поздрави с крайния успех.