Отборът на Аугсбург постигна първа победа за сезона, след като надви с 2:1 като гост тима на Байер Леверкузен в двубой от втория кръг на германската Бундеслига. Фредрик Йенсен откри в 15-ата, но Чарлс Арангиз изравни в 43-ата минута за „аспирините“. Андре Хан обаче донесе трите точки за гостите в 82-ата минута.

Аугсбург стартира добре срещата и успяха да открият резултата в 15-ата минута. След размяна на няколко бързи паса пред наказателното поле в крайна сметка изведоха Йенсен очи в очи с Андреай Луньов и той го преодоля за 1:0.

Футболистите на Херардо Сеоане успяха да изравнят в 43-ата минута чрез Чарлс Арангиз, който се възползва от една лошо изчистена топка и с удар от границата на наказателното поле направи 1:1.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Аспирините“ започнаха втората част много по-активно и бяха близо до пълния обрат след час игра минута, когато стражът на гостите Рафаел Гикиевич трябваше на два пъти да се намесва решително.

Домакините достигнаха до второ попадение в 69-ата минута отново чрез Арангиз, но то бе отменено поради нарушение.

Гостите обаче успяха да стигнат до победен гол в 82-ата минута, когато дълга топка достигна до Андре Хан и той с удар от границата на наказателното поле оформи крайното 1:2.

След попадението играчите на Леверкузен отново взеха инициативата и започнаха да атакуват, но пропуските и отличните намеси на Гикиевич в крайна сметка запазиха трите точки за гостите.

По този начин Леверкузен остава на дъното с две загуби от два двубоя, докато Аугсбург взе първи точки за сезона. В следващия кръг „аспирините“ приемат Хофенхайм, докато Аугсбург домакинства на Майнц 05.