Отборът на Арминия Билеферд победи с 2:0 Айнтрахт Франкфурт като гост на „Дойче Банк Парк“. Успехът за домакините бе подпечатан още през първия половин час на срещата.

Срещата започна отлично за гостите и след само 5 минути игра те водеха с 1:0. Патрик Вимер се възползва добре от неточност в отбраната на „орлите“ и от добра позиция прати топката в мрежата на Кевин Трап. 10 минути по-късно Йеспер Линдстрьом имаше възможност да изравни останал сам срещу Стефан Ортега, но изстрелът му бе неточен.

Още 10 минути по-късно Патрик Вимер направи асистенцията на сезона, като първо залъга Филип Костич, а после с центриране тип „рабона“ намери Алесандро Шопф, който с гърди прати топката във вратата на Айнтрахт за втори път.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

През втората част домакините от Франкфурт имаха своите шансове за изравняване, най-вече чрез Сантос Боре и Линдстрьом, но Ортега отрази абсолютно всичко.

С победата Билефелд излезе от опасната зона поне временно, като заема 14-а позиция с 21 точки, колкото има и Волфсбург. С 2 по-малко е Аугсбург на 16-а позиция, следван от Щутгарт с 18.

Айнтрахт остава осми с равен брой точки със седмия РБ Лайпциг и деветия Кьолн.