Германският специалист Томас Тухел може да се счита за сигурен нов селекционер на Англия, твърди Sky Sports. Той вече е подписал своя договор, който е за срок от 18 месеца и ще влезе в сила от 1 януари 2025-а година. Футболната асоциация на страната вече е свикала пресконференция днес от 15:30 часа българско време, на която се очаква ръководителите на английския футбол да обявят новината.

Тухел ще получава по 5 милиона паунда на година, което е наполовина в сравнение със заплата, която взимаше като мениджър на Челси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Временният селекционер Лий Карсли ще продължи да води отбора и в мачовете с Гърция и Ирландия през следващия месец, като това ще са последните му двубои начело на първия тим. След това той ще се завърне в тима до 21 години.

51-годишният Тухел пък ще стане 20-ият мениджър на Англия и едва третият чужденец след Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.

Германецът бе свързван упорито с Манчестър Юнайтед, от лятото насам, но е отказал да отиде на „Олд Трафорд“ с аргумента, че има нужда от малко почивка, а сега е бил привлечен от възможността да работи с талантливи и перспективни играчи, с каквито разполага в момента Англия.