Нападателят на Борусия Дортмунд Себастиан Алер заяви, че загубата на титлата от "жълто-черните" в последния кръг през миналия сезон е нещо по-лошо от поставената му диагноза за рак на тестисите.

"Това наистина е така. Пропуснатата титла ми носи много повече болка в сравнение с диагнозата на лекарите за рак. Когато си болен, не може да направиш нищо по въпроса. Трябва да го приемеш и да преминеш през него, ставайки още по-силен. Ние държахме титлата в нашите ръце. Всичко зависеше единствено от нас", заяви Алер пред списание Билд.

През юли 2022 година нападателят премина от Аякс в Дортмунд, а след това беше диагностициран с рак на тестисите. По-късно футболистът се подложи на операция и химиотерапия. 

"Пропуснатите шансове като този за титлата изморяват прекалено много. Винаги трябва да знаем, че можехме да се справим значително по-добре. По време на лечението ми разбрах, че не трябва да се обръща толкова голямо внимание на лошите неща от ежедневието", каза още 29-годишният Себастиан Алер, който е национал на Кот д'Ивоар.

В последния кръг от миналата кампания Борусия Дортмунд изненадващо завърши наравно 2:2 у дома срещу Майнц, докато Байерн Мюнхен се наложи с 2:1 като гост срещу Кьолн и драматично триумфира с 11-та поредна титла в шампионата на Германия./ БТА