Айнтрахт Франкфурт не успя да пречупи гостуващия Бохум и стигна само до равенство 1:1 в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. За тима на Оливер Гласнер това бе пети мач без победа и тази  негативна серия отдалечи отбора от местата, даващи право на класиране в Шампионска лига.
 
Бохум поведе изненадващо още в 14-ата минута. Дълго изпълнен тъч затрудни защитата на домакините и Антони Лосила отправи опасен изстрел от воле. Вратарят Кевин Трап изби, но при добавката Такума Асано не сгреши - 0:1.
Айнтрахт обаче бързо успя да изравни с гол от дузпа в 24-ата минута. Индивидуален пробив на Рандал Коло Муани матира отбраната на съперника и Иван Ордец го събори в наказателното поле. Съдията веднага посочи бялата точка, а френският национал, който е едно от най-атрактивните имена на трансферния пазар тази пролет,  не сбърка и вкара за 1:1.
 
През втората част Айнтрахт натисна, но не успя да преодолее отличния Мануел Риман. В 62-ата минута вратарят на Бохум блесна с отлично спасяване след коварен шут от пряк свободен удар. Секунди по-късно Муани направи голям пропуск, след като получи страхотно центриране по земя от левия фланг и от пет метра прати топката над вратата. Гръцкият защитник на гостите - Константинос Стафилидис пък изби пред голлинията удар с глава на Еван Н'Дика в 66-ата минута.
 
Шансът на Бохум бе в 72-ата минута, когато мощен шут на Кевин Щьогер от пряк свободен удар срещна напречната греда. Домакините натиснаха в последните десетина минути, но оцеляха и вече трети мач са без загуба.
 
Айнтрахт остава на 6-ото място в класирането с 41 точки. Бохум пък събра 26 точки и заема 14-тата позиция в таблицата.