Айнтрахт Франкфурт надделя с минималното 1:0 в домакинството си на Майнц 05 в първа среща от 19-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Единственото и победно попадение реализира Марио Гьотце в 73-ата минута. Авторът на победния гол за Германия на финала на Мондиал 2014 се разписа с глава, като това беше първото му попадение от началото на сезона.

Срещата на „Комерцбанк Арена“ не беше особено атрактивна. До почивката чистите положения пред двете врати бяха малко. В 36-ата минута Гьотце намери Ансгар Кнауф, който се освободи и отправи удар, но встрани от целта. Гостите се защитаваха организирано, но не предложиха нищо интересно в офанзивен план.

Снимки: Gulliver/GettyImages
43 снимки

На полувремето насатвникът на Айнтрахт Дино Топмьолер извади от игра Чаиби Фарес и пусна Дони ван де Беек. В 64-ата минута Нилс Нкунку беше близо до гола, но след изстреля му топката излезе в аут. Десетина минути по-късно щастлив рикошет остави Гьотце на добра позиция. Робин Центнер спаси първия удар на офанзивния халф, но топката отскочи към Гьотце и той реализира с глава. Въпреки съмненията за засада, голът беше потвърден.

По този начин Айнтрахт се утвърди на шестата позиция с актив от 31 точки, като остава на две от четвъртото място, но е с мач повече от Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг. Майнц пък вече е в серия от 8 поредни мача без победа в Бундеслигата. Съставът на Ян Сиверт се намира на дъното в таблицата с 11 точки. Със същия актив в зоната на изпадащите са Кьолн и Дармщат.