Айнтрахт Франкфурт обяви официално, че се разделя със защитника Еван Н’Дика. 23-годишният френски централен бранител няма да удължи договора си, който изтича в края на сезона, и след пет години напуска “франките”

През лятото на 2018 г. Еван Н’Дика премина в Айнтрахт от втородивионния френски Оксер и още в първия си сезон като редовен играч беше убедителен. Дефанзивният играч може да се похвали със 183 състезателни мача за Айнтрахт с 15 820 минути на терена. Той е отбелязал дванадесет гола и е дал десет асистенции.

Най-голямото спортно постижение на Н’Дика е, когато изиграва 100 минути във финала на Лига Европа през 2022 г. срещу Рейнджърс, спечелен след дузпи. През изминалия сезон той има 44 мача и 2 гола. В Шампионската лига на УЕФА той изигра пълната продължителност на всички мачове”, пишат от Айнтрахт.

Спортният директор на тима Маркус Крьош добавя: "Бихме искали Еван да остане в Айнтрахт Франкфурт и занапред, затова е жалко, че ни напуска. В същото време бихме искали да благодарим на Еван за петте години заедно, в които той се представи като основен играч още на млада възраст. Той изигра своята роля за спортните успехи и положителното развитие на Айнтрахт Франкфурт. Пожелаваме му всичко най-добро за в бъдеще”.

Бъдещето на Н’Дика все още е неясно, като той се свързва с преминаване в Рома.