Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен не успяха да се победят в откриващия 28-ия кръг двубой на германската Първа Бундеслига. Двата тима завършиха наравно 1:1 и с човек по-малко на терена, като всичко интересно се случи след почивката.

Гостите откриха резултата в 62-ата минута чрез Милшо Велкович, който се разписа отблизо след отбита топка от вратаря Кевин Трап. В 73-ата минута обаче „бременските музиканти“ останаха с човек по-малко, след като Йенс Стаге бе изгонен с директен червен картон заради много грубо нарушение.

Снимки: Gulliver/GettyImages
31 снимки

Това даде импулс на домакините, които изравниха резултата само три минути по-късно, когато Тута бе точен за 1:1, след като засече центриране на Уилиан Пачо на далечната греда и с удар с глава прехвърли вратаря Михаел Цетер.

Минута преди края на редовното време обаче и „орлите“ останаха с десет човека, след като голмайсторът Тута бе изгонен с директен червен картон след много глупава грешка, настъпвайки противников състезател.

По този начин Айнтрахт събра 42 точки и остава на шестата позиция, но с по шест по-малко са Аугсбург и Фрайбург, които могат да доближат „орлите“ в битката за Европа, ако спечелят срещите си през уикенда. Вердер остава на десетото място с 31 пункта.