Правещият перфектен досега сезон Байерн (Мюнхен) регистрира първо поражение през кампанията, след като отстъпи с 1:2 на Айнтрахт (Франкфурт) на “Алианц Арена” в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата. Загубата идва след девет поредни победи на “червените” във всички турнири и е първа на този стадион от две години насам. 

И днес баварците се представиха много силно, но тотален малшанс и изключителният вратар Кевин Трап ги спряха. Леон Горетцка изведе домакините напред в 29-ата минута, но само три по-късно Мартин Хинтерегер изравни. В 83-ата Филип Костич донесе трите точки на “орлите”, които до този кръг нямаха нито една победа. 

Стражът на Айнтрахт направи девет спасявани - някои от тях феноменални. Веднъж пък и гредата му помогна след удар на Серж Гнабри в 44-ата минута.

Това определено не беше денят на Роберт Левандовски, който опита всичко, но така и не успя да реализира. В 56-ата минута той пропусна от два метра с глава при една от многото важни намеси на Трап. 

В определени периоди гостите се опитваха да играят изнесени напред, но с напредване на времето се прибраха дълбоко в защита и само ритаха топката напред към някой от бързоногите играчи. 

Горетцка вкара попадението за Байерн, но след това на няколко пъти не съумя отново да се разпише. Така в крайна сметка новият наставник на шампионите Юлиан Нагелсман записа първа загуба начело на отбора.