Айнтрахт Франкфурт ще се изправи срещу Щутгарт без германския защитник Робин Кох и полузащитника Себастиан Роде, каза треньорът Дино Топмолер на пресконференция.

И двамата играчи лекуват контузии на мускулите на прасеца и Топмолер обяви, че докато Кох може да се завърне преди зимната пауза, капитанът на отбора Роде най-вероятно ще отсъства за по-дълъг период, тъй като за последно е играл преди два месеца.

„Няма актуална информация за Робин Кох. Трябва да сме търпеливи, той няма да участва в събота. Подобна е историята със Себастиан Роде. Той изгражда нещата и засега не е опция“, каза Топмолер.

Айнтрахт Франкфурт е на седмо място и е непобеден в пет мача от лигата преди мача срещу третия Щутгарт и техния най-добър нападател Серу Гираси, който се завърна от контузия преди две седмици, за да вкара 15-ия си гол за сезона при победата с 2:1 срещу Борусия Дортмунд.

„Щутгарт е отбор във форма и прави страхотен сезон. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Щутгарт е много добре подготвен, има отлични играчи в атака и е силен в защита“, каза Топмолер.

 

БТА / Автор: Боян Денчев