Айнтрахт Франкфурт завърши успешната си календарна година с равенство 1:1 срещу местния съперник Майнц 05, което запази шансовете им да завършат в челната четворка на Бундеслигата.

Guilliver/GettyImages
24 снимки

Франкфурт спечели турнира Лига Европа през май, едно от най-големите отличия в историята на клуба, и успя да достигне до осминафиналите на Шампионската лига този сезон.

Тимът няма да играе отново през 2022-а, защото Бундеслигата сега има голяма почивка по средата на сезона отчасти заради Световното първенство в Катар, което започва следващата неделя. Франкфурт ще се завърне в игра на 21 януари като домакин срещу последния Шалке 04.

Нападателят на Майнц 05 Джонатан Буркард, който не намери място в отбора на Германия за Мондиала, вкара първия гол точно преди почивката след разбъркване в наказателното поле.

Рандал Коло Муани изравни, след като предоля вратаря на домакините в 67-та минута, възползвайки се от хитро подаване на Марио Гьотце.  

Играчите на Айнтрахт Франкфурт като Гьотце ще се присъединят веднага към лагер на националния отбор във Франкфурт, преди да отлетят за Близкия изток в понеделник.

Фрайбург и Унион Берлин, които също се борят за място в челната четворка, се срещат в късния мач днес.