Айнтрахт Франкфурт и Фрайбург завършиха наравно 0:0 в мач от 5-ия кръг на Бундеслигата. По този начин срещата се превърна в първата, в която не падат голове от началото на сезона. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Двата тима изиграха интересен двубой, въпреки че така и не намериха път към една от двете врати. В 4-ата минута Кевин Трап се отличи със страхотно спасяване след удар с глава на Рицу Доан. 

В 10-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Ерик Дина Ебимбе, но Феликс Цвайер даде сигнал играта да продължи. Минута след това Ноа Атуболу се справи с удар от далечна дистанция на Фарес Шайби. 

В 42-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като Роланд Шалай падна в наказателното поле след съприкосновение с Уилям Пачо, но такава не последва. В продължението на първата част Ебимбе стъпи грубо върху крака на Килиан Силдилия. Цвайер беше привикан да изгледа ситуацията за потенциален червен картон, но реши да не показва такъв на французина. 

В началото на втората част и двата тима имаха по една добра възможност, но Омар Мармуш и Винченцо Грифо не успяха да се разпишат. 

В петата минута на добавеното време Жуниор Адаму засече с глава центриране отляво и прати топката в далечния ъгъл, за да преодолее Трап. Голът обаче беше отменен заради засада, а след това и ВАР потвърди, че австриецът е бил зад отбраната на домакините. 

Равенството беше четвърто поред за Айнтрахт, с което "орлите" събраха 7 точки. Толкова има и Фрайбург.