Отборът на Айнтрахт се наложи с 2:0 над Вердер Бремен в 1/4-финална битка за Купата на Германия. В добавеното време на първата част точен бе Андре Силва, а през втората Даичи Камада оформи крайния резултат. Домакините доиграха последните минути с човек по-малко, след като в добавеното време Филип Костич си изкара червен картон. 

Айнтрахт започна да контролира събитията още от първите минути. Първата чиста възможност обаче се откри едва в 33-тата минута, когато Мартин Хинтерегер нанесе мощен удар от воле, но топката премина встрани от вратата. 

Вердер отговори моментално с удар на Дави Селке, който засече центриране и отклони топката с глава, но Кевин Трап се намеси брилянтно и опази вратата си от попадение. 

Последва удар на Леонардо Битенкорт, но Трап отново реагира блестящо и изби топката. 

В добавената част Лудвиг Аугустинсон игра непозволено с ръка, за което съставът на Айнтрахт получи дузпа. С изпълнението от бялата точка се нагърби Андре Силва, който изпрати топката покрай протегнатата ръка на Иржи Павленка. 

В 60-ата минута Даичи Камада се стрелна в наказателното поле и достигна до центриране, след което запрати топката в левия ъгъл на Павленка. 

Малко преди края на редовното време Андре Силва можеше да покачи аванса на Айнтрахт, но топката премина над напречната греда. 

В добавеното време Филип Костич си изкара глупав червен картон, влизайки брутално грубо в краката на Йомер Топрак. 

Така Айнтрахт се класира безпроблемно за 1/2-финалите на турнира.