Марсел Забитцер се присъедини към отбора на Ерик тен Хаг с договор за шест месеца под наем от Байерн Мюнхен в последните няколко часа на януарския трансферен прозорец. Полузащитникът се адаптира бързо към английския футбол и се представя добре с червената фланелка, записвайки четири участия досега. Неговият агент, Роджър Витман, сега разкри, че клиентът му се наслаждава на играта във Висшата лига и намекна, че това лято може да има постоянен договор.

"Марсел е топ играч. Изобщо не ме изненадва, че той се представя толкова добре и толкова бързо. Ако имате толкова опит като Марсел, независимо дали в Шампионската лига, или с неговите повече от 60 международни мача, не отнема много време да се ориентирате в клуб и лига като тази. Той обича тази английска твърдост! От самото начало беше ясно, че Висшата лига е чудесна за него. Той е агресивен играч. Той прави точно каквото може там. И това е, което е необходимо там.

В Манчестър Юнайтед отново виждаме Марсел от Лайпциг. Много се радвам за него. Какво следва през лятото? Ще видим, когато му дойде времето", сподели Витман.

След като играч на Байерн, Забитцер се утвърди като ключова фигура в халфовата линия на Тен Хаг в отсъствието на звездата Каземиро. Той вече има три титулярни мача във Висшата лига, а Юнайтед спечели 10 точки от възможни 12 със Забитцер на терена.