Тимовете на Аугсбург и Кьолн направиха равенство – 1:1, в последния мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига. И двата гола паднаха в края на мача, след като Антони Модест откри в 86-ата минута, а две по-късно Филип Маркс изравни. Баварците трябва да съжаляват повече, след като пропуснаха дузпа през първата част.

Точката не спомага на двата тима в борбата им за оставане в елита, макар те да не се намират в опасната зона. Кьолн остана 12-и с 35 пункта, докато Аугсбург е 13-и с 32 точки.

Баварците стартираха по-напористо срещата и бяха по-дейният отбор. След 20 минути игра Нийдерлехнер се озова сам срещу вратаря, но стражът изби топката с крак. Шест по-късно Тимо Хорн излезе неразчетено и направи дузпа. Нийдерлехнер се нагърби да стреля, но Хорн направи спасяване.

След почивката Кьолн поизравни играта и също поглеждаше към вратата на съперника. В 86-ата минута Якобс свали топката с глава за Антони Модест, който реализира зерлищен гол с шут от 15 метра по диагонала - 0:1. Две минути по-късно Филип Макс изравни отблизо след подаване на Рафаел Фрамбергер.