Борусия Мьонхенгладбах спечели категорично с 3:0 срещу Волфсбург и се изравни по точки с РБ Лайпциг на третото място в Бундеслигата. Така "жребците", които са с мач повече, дадоха още една заявка за класиране в Шампионската лига. Волфсбург е на шеста позиция, но може да бъде застигнат от Хофенхайм. 
 
Йонас Хофман (10, 30) вкара два гола за победата, разписа се и Ларс Щиндъл (65).
 
Още в 10-ата минута домакините поведоха след страхотна контраатака, завършена от Йонас Хофман, а асистенцията беше на Емболо. Гостите оспорваха попадението, тъй като в зародиша на контратаката топката удари ръката на играч на Борусия, но реферът не уважи претенциите им.  
 
След гола футболистите на Волфсбург погледнаха по-смело към вратата на Ян Зомер, но трудно стигаха до голови положения. Направи го Феликс Клаус в 22-ата мунута, когато негов удар от дъгата на наказателното поле мина на сантиметри от лявата града. 
 
Домакините търпеливо изчакваха своя момент и в 30-ата минута вече водеха с 2:0. След продължителна атака топката стигна до Матиас Гинтер, който изведе на чудесна позиция голмайстора Хофман и той не сгреши за 2:0.
 
Три минути след почивката отново Хофман отправи опасен удар, но след рикошет топката излезе в корнер. Пак той в 57-ата минута пропусна да запише хеттрик, след като от добра позиция в наказателното поле стреля встрани от вратата. Съотборникът му Емболо направи същото в 64-ата минута, когато обстрелва вратата на гостите с глава.
 
Минута по-късно обаче Ларс Щиндъл бе безкомпромисен и направи резултата 3:0. "Вълците" сгрешиха при изнасянето на топката и Ибрахима Траоре бе изведен на отлична позиция на дясното крило. Без забавяне той центрира по земя към Щиндъл, който с премерен удар в близкия ъгъл не остави шансове за вратаря Костен Кастеелс.
 
БОРУСИЯ МЬОНХЕНГЛАДБАХ - ВОЛФСБУРГ 3:0
 
Голмайстори: 1:0 Йонас Хофман 10, 2:0 Йонас Хофман 30, Ларс Щиндъл 65