Закъсалият в класирането на Бундеслигата тим на Хамбургер зарадва феновете си с класиране за четвъртфинал за Купата на Германия. Северняците биха с 2:0 гостуващия Кьолн и са сред осемте най-добри в надпреварата. 

В този мач паднаха две попадения в двете полувремена и това реши крайния победител. Гидеон Юнг в началото и Боби Ууд четвърт час преди края изковаха успеха за Шпортферайн. 

Битката започна перфектно за Хамбургер. Още в 5-та минута при перфектна контра топката стигна до Джан-Лука Валдшмид, който нахлу в наказателното поле, навърза двама защитници и стреля, но вратарят изби. Топката обаче стигна на крака на Гидеон Юнг, който от няколко метра нямаше как да сбърка - 1:0. 

Последваха много интересни минути, но без повече попадения преди почивката. А след нея Кьолн имаше шанс да изравни в 57-та минута, но ударът на Артьомс Рудневс беше избит от вратаря на домакините. 

Последва отговор от Хамбургер, но ударите на Боби Ууд в 61-та и Джан-Лука Валдшмид в 67-та минути с малко не намериха целта. В ответната атака Антони Модест пък изпусна да изравни за "козлите". 

Всичко в този мач приключи четвърт час преди края, когато резултатът стана 2:0. Тогава Гидеон Юнг се превърна в асистент и изведе сам срещу вратаря Боби Ууд, който стреля покрай вратаря и отбеляза второто попадение. 

В крайна сметка повече голове в този мач не паднаха и Хамбургер се поздрави с класирането в следващата фаза на турнира. Северняците са първият класирал се за четвъртфиналите отбор.