Отборът на Хановер 96 завоюва третата си победа след завръщането си в Бундеслигата, а тя бе повече от знаменателна. В първия мач за 4-ия кръг хората на Андре Брайтенрайтер надиграха Хамбургер с 2:0 и така за първи път след 48-годишно чакане Хановер оглави класирането (макар и само временно засега).

„Червените” могат да се похвалят с 3 успеха и 1 равенство дотук, а тази вечер получиха и доста помощ от Динозавъра на Бундеслигата. Головете на Мартин Харник и Илас Бебу не бяха нищо особено, като нямаше да се случат без активното съдействие на противниковата отбрана.

Първото полувреме на „HDI-Arena” няма да се запомни с кой знае какво, а второто започна далеч по-обещаващо – с попадение още в 50-ата минута. Матиас Остшолек центрира топката отляво и намери при далечната греда Никлас Фюлкрюг, който опита нещо като изстрел с глава. Защитник на Хамбургер не успя да изчисти, спречка се с вратаря си Кристиан Матения, а Харник намери начин да промуши топката в мрежата за третия си гол от началото на сезона – 1:0.

Осем минути преди края срещата Хановер подпечата успеха. Резервата Феликс Клаус стреля точно, но не и особено забележително от фаул. Вратарят Матения изби колебливо, а Илас Бебу дотича и без проблем порази целта – 2:0.

Така Хановер има 10 точки на сметката, докато Хамбургер записа втора поредна загуба и остава 7-и с 6 пункта.