Новата 2020 година ще донесе нова служебна кола за всеки от футболистите на Байерн и треньорите в най-успешния германския клуб. Те ще получат по един екземпляр от първия електрически SUV на Audi. Това е уточнено в новия договор за сътрудничество между двата гиганта от Бавария - футболния и автомобилния. Двете страни си партнират от 2002 година насам и удължиха сътрудничеството си до 2029 година.

Всяка година Audi доставя нови служебни коли на Байерн, като футболистите имат възможност да си изберат конкретен модел. Повечето от тях залагат на най-мощните автомобили Q7 и S8 с бензинови турбодвигатели. Сега обаче всички картотекирани играчи ще получат една и съща модификация на електромобила E-Tron с цвят и оборудване по избор. Моделът е изцяло електрически, като разполага с мощност 408 конски сили и емблематичното за марката двойно предаване Quattro. Батерията с капацитет 95 киловатчаса осигурява пробег от 411 километра с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 5,7 секунди. Максималната скорост е ограничена по елекронен път до 200 км/ч., за да се щади батерията.

Автомобилът предлага функционалността на SUV с дължина на каросерията 4,90 м. Кабината е просторна, а багажникът - голям. Под предния капак има второ багажно отделение, в което се превозват кабелът с буксата за зареждане. На паркинга в тренировъчната база на Байерн ще бъдат инсталирани специални станции за бързо зареждане, за да могат футболистите да пълнят колите си с ток по време на занимания./Труд