Волсфбург победи с 1:0 състава на Унион Берлин в двубой от 7-мия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение в двубоя падна в 69-та минута и беше дело на стрелеца Вут Вегхорст. 

Двубоят започна в умерено темпо като първите положение бяха на сметката на домакините. След изпълнение на свободен удар от страна на Максимилиян Арнолд Робин Кнохе засече топката, но ударът му премина в страни от вратата на берлинци. 

В 35-та минута отличен шанс се откри пред нападателя на "вълците" Уилиам. Ренато Щефен центрира по чудесен начин от левия фланк преди стрелецът да не успее да намери целта от близо. В 43-та минута нов шанс се откри пред домакините, но този път с пропуск се отчете Жоао Виктор Са. 

Доминацията на Волфсбург продължи и през втората част, като в 69-та минута натискът на домакините най-после се увенча с успех. След перфектна многоходова комбинация през центъра Йосип Брекало намери нападателя Вут Вегхорст, който сам срещу вратаря Рафал Гикиевич нямаше проблем да отбележи единственият гол за победата с 1:0. 

По този начин Волфсбург излезе на второ място в класирането с актив от 15 точки, само на пункт зад Борусия Мьонхенгладбах. Унион Берлин пък остана на незавидното 16-то място с едва 4 точки.