Отборът на  Волфсбург победи с минималното 1:0 Вердер Бремен като гост в сблъсък от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Двубоят бе изключително равностоен, но в крайна сметка "вълците" изчакаха своя момент и в 82-рата минута, когато Воут Вегхорст донесе победата на "вълците". 

Срещата започна мудно и първата добра възможност за един от двата отбора дойде чак след четвърт час игра. В 24-ата минута Джошуа Сапджънт пропиля страхотна възможност да открие резултата, след като се включи добре в наказателното поле и овладя страхотен пас, но шутът му към вратата бе блокиран от противников защитник. 

Малко след това гостите отвърнаха с майсторски удар на Адмир Мехмеди, който обаче бе уловен от стража на Вердер. 

Отборите се разиграха и в 31-вата минута дойде нова добре възможност за домакините. Юя Осако се изплъзна успешно от съперника и стреля от средно разстояние, но Коен Кастеелс бе добре позициониран и улови безпроблемно. 

В края на първата част играч на гостите игра непозволено с ръка, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. Футболистите на Вердер протестираха, което доведе до преглед на ситуацията с ВАР, който обаче не промени ситуацията и съдията Бибиана Щайнхаус даде сигнал единствено за нарушение. 

Вердер Волфсбург коронавирус

източник: Getty Images


Второто полувреме стартира както първото - скучно и на бавни обороти. Чак в 68-ата минута Лудвиг Августинсон изпълни перфектно свободен удар от средно разстояние, но топката премина малко над напречната греда. 

Десет минути по-късно последва нова възможност за домакините, след като техен играч бе съборен на земята, но съдията не обърна внимание на случващото се. 

В 80-ата минута дойде и най-добрият удар за срещата до момента. След кратко разбъркване в наказателното поле топката се оказа в краката на Ксавер Шлагер, който бе на път да отбележи сензационен гол, след като прибра отскочилата топка, но снарядът му от далечна дистанция разтресе напречната греда. 

Само 2 минути по-късно "вълците" все пак поведоха в резултата. Вердер извърши  грешка в средата на терена и топката стигна до Ваут Вегхорст, който нанесе удар с глава отблизо и остави безпомощен Иржи Павленка. 

Така Волфсбург се изкачи с една позиция в класирането и с общ актив от 45 точки влезе в зона Европа, а Вердер остана на незавидната предпоследна позиция с 25 точки.