Волфсбург разби Хофенхайм с 4:1 в мач от 31-вия кръг на германската Бундеслига. По този начин отборът направи крачка назад в свирепата битка за участие в Шампионската лига. Разликата с четвъртия Айнтрахт Франкфурт вече е 4 пункта, а до края остават три кръга. 

С победата си пък Волфсбург се доближи на точка до Хофе и ще се хвърли за седмата позиция, която ще даде виза за Лига Европа. Волфсбург е 8-ми с 49 точки, докато Хофенхайм е 7-ми с 50 пункта.

Съставът на Юлиан Нагелсман стартира силно с гол още в 9-ата минута на срещата. Адам Салай вкара след пас на Нико Шулц Две минути преди това Феликс Клас бе нацелил напречната греда за гостите, но нямаше късмет да открие резултата.

В 15-ата минута Хофенхайм получу дузпа, но Андрей Крамарич пропусна дузпа, стреляйки в гредата. 4 минути преди края на първата част Уилиям вкара прекрасен гол с диагонален шут в горния ляв ъгъл на вратата на съперника за 1:1.

През втората част Хофе рухна, а съперника наниза нови три попадения - чрез Ваут Вегхорст (69’) и Максимилиан Арнолд (85’, 88') на два пъти за крайното 1:4.