Отборът на Волсбург разби с 4:0 Майнц в двубой от 23-ти кръг на Бундеслигата.В 21-вата минута Йосип Брекало откри, а в края на първата част Ренато Щефен удвои за домакините. Втората част започна с попадение на Даниел Гинчек, а  ново попадение на Щефен оформи крайнот 4:0. 

Домакините подеха инициативата още от първите минути и материализираха труда си в 21-вата минута, когато Йосип Брекало изпрати мощен снаряд към вратата, който влетя право в горния ляв ъгъл на мрежата. 

Майнц се посъвзе след инкасираното попадение и опита да сътвори нещо интересно в чуждата половина на терена, но в края на първата част Ренато Щефен подряза крилете на гостите, отбелязвайки второ попадение за Волфсбург. Късметът също бе на страната на домакините, тъй като топката се озова в мрежата след няколко щастливи рикошета. 

Началото на втората част бе идентично. Даниел Гинчек демонстрира страхотен поглед върху играта, изпращайки топката към Яник Герхард, чийто удар попадна ниско в средата на мрежата, за да оформи класиката. 

В 68-ата минута резултатът вече бе 4:0 за Волфсбург след ново попадение на Щефен, който преодоля Робин Центнер с точен удар в долния десен ъгъл. 

До края на срещата Майнц даде всичко от себе си и опита да отбележи почетно попадение, но и Жан-Филип Матета, и Карим Онисиво не успяха да запишат имената си сред голмайсторите. 

Така Волфсбург се изкачи до 7-ото място и вече има 34 точки, а Майнц е опасно близо до зоната на изпадащите с единствените 22 точки след 23 изиграни срещи.