Волфсбург се наложи с 2:1 над Хофенхайм в мач от 7-ия кръг на Бундеслигата. „Вълците“ успяха да пречупят съперника си през първото полувреме и не допуснаха да се стигне до изравняване в края на двубоя.

Срещата започна отлично за домакините и те откриха резултата още в 5-ата минута. Максимилиан Филип изведе отлично Ренато Щефен зад гърба на защитата и крилото с премерен удар в долния ляв ъгъл реализира във вратата на Оливер Бауман.

Волфсбург продължи да бъде по-добрият отбор на терена и в 26-ата минута домакините удвоиха резултата. Оливер Бауман направи две поредни спасявания, но след това Ренато Щефен продължи към Вут Вегхорст, който хладнокръвно реализира в мрежата на гостите.

Хофенхайм заиграха по-добре през второто полувреме, но в 82-ата минута домакините получиха дузпа. Зад топката застана голмайстора Вут Вегхорст, но нападателят стреля покрай вратата,

В 87-ата минута гостите върнаха едно попадение. Кевин Вогт центрира в наказателното поле, след което последва грешка в защитата на „вълците“ и Саргис Адамян реализира в мрежата на Коен Кастеелс.

Със спечелените три точки Волфсбург заема седмата позиция в Бундеслигата с актив от 11 точки, докато Хофенхайм е 13-и със седем.