Волфсбург постигна победа с 2:1 над Арминия Билефелд в мач от петия кръг на Бундеслигата. Домакините набързо реализираха две попадения и до края на двубоя допуснаха един гол, но съумяха да запазят аванса си.

Домакините откриха резултата в 19-ата минута, когато разиграха заучено положение от фаул. Максимилиан Арнолд подаде елегантно към Воут Вегхорст в наказателното поле, а нападателят не сбърка и реализира във вратата на Стефан Ортега.

Минута след попадението гостите допуснаха груба грешка при изнасянето на топката, от която се възползва Адмир Мехмеди. Халфът подаде към Максимилиан Арнолд в наказателното поле и той не сбърка, разписвайки се в левия ъгъл.

През второто полувреме гостите върнаха едно попадение. В 80-ата минута Рицу Доан подаде по земя в наказателното поле, където най-съобразителен бе Свен Шиплок и той се реализира в долния десен ъгъл на Коен Кастеелс.

До края на двубоя Волфсбург успя да извоюва победата и със спечелените три точки се намира на осмата позиция в Бундеслигата, докато Арминия Билефелд е 14-ти.