Отборите на РБ Лайпциг и Волфсбург не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в последен двубой от предпоследния 33-и кръг на германската Бундеслига. „Вълците“ водеха с 2:0 на почивката, но не успяха да удържат преднината си.

Въпреки това тимът си гарантира място в топ 4 и завръщане в Шампионската лига догодина. Волфсбург събра 61 точки, колкото има и третият Борусия Дортмунд, а намиращият се на пето място Айнтрахт Франкфурт е с 57 и не може да се изкачи по-напред в последния кръг.

Срещата пък бе без значение за РБ Лайпциг, който със сигурност ще завърши на второ място след шампиона Байерн Мюнхен. През седмицата тимът на Юлиан Нагелсман загуби финала за Купата на Германия от Борусия Дортмунд и може би това беше причината за слабата продукция през първата част.

Иначе гостите поведоха с 2:0 до почивката след две попадения на Максимилиан Филип, който първо се възползва от подаване на Максимилиан Арнолд в 12-ата минута и откри, а след това засече пас на Ридле Баку в добавеното време на полувремето. ВаутВегхорст пък удари гредата.

След почивката обаче "биковете" се вдигнаха и съумяха да изравнят. Джъстин Клуйверт върна едно попадение в 51-ата минута след асистениция на Марсел Забитцер. В 78-ата минута пък самият Забитцер се разписа, след като беше точен от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Пауло Отавио срещу Амаду Хайдара. 

До края домакините опитаха да стигнат и до пълния обрат, но с пропуск се отчете Кристофър Нкунку.