Вердер Бремен постигна обрат и победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1 в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. По този начин „бременските музиканти“ спряха отличната серия на съперника си от пет поредни победи в първенството и им попречиха да се настанят на третата позиция в класирането.

Гостите стартираха отлично двубоя и в 9-ата минута успяха да открият резултата. Андре Силва бе на точното място и с глава реализира с помощта на левия страничен стълб.

Португалецът имаше възможност да удвои преднината на Айнтрахт в 17-ата минута, но изстрелът му бе отразен от Иржи Павленка.

В 29-ата минута домакините отбелязаха попадение чрез Джошуа Сарджант, но то бе отменено заради засада.

Десет минути преди края на първото полувреме Мило Рашица създаде отлична ситуация, но ударът му срещна напречната греда.

Вердер успя да възстанови равенството в началото на второто полувреме. В 47-ата минута Теодор Гебре Селасие овладя в наказателното поле, след което хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл. Главният съдия Роберт Хартман прегледа ситуацията с ВАР заради съмнения за засада, но след това посочи централната част на терена и зачете попадението.

В 62-ата минута домакините осъществиха обрат. Джошуа Сарджант бе изведен сам срещу вратаря и с удар в долния десен ъгъл реализира. Ситуацията отново бе разгледана с ВАР и тук реферът зачете попадението.

Седем минути по-късно Романо Шмид реализира трети гол във вратата на Айнтрахт, но този път главният съдия Роберт Хартман отмени попадението заради засада.

До края на двубоя Вердер задържа преднината си и записа важен успех. По този начин „бременските музиканти“ се отдалечиха от опасната зона и събраха актив от 26 точки. От своя страна Айнтрахт пропусна отличен шанс да се изкачи на третата позиция в Бунделсигата, оставайки с 42 точки, колкото има и Волфсбург.