Вердер Бремен спечели категорично гостуването си на Херта в Берлин с 4:1 в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. В групата на бременци бе и Илия Груеш, но младокът не се появи в игра.

Гостите стартираха отлично срещата и още в 10-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Максимилиан Мителщад. Дави Селке застана зад топката и с удар в горния ляв ъгъл откри резултата.

В 20-ата минута и домакините получиха 11-метров наказателен удар, но Матеуш Куня направи пропуск от бялата точка, след като Иржи Павленка спаси.

Девет минути по-късно Вердер удвои преднината си. Леонардо Битенкур центрира от ъглов удар, след което Йомер Топрак с глава бе точен в горния ляв ъгъл.

Домакините успяха да върнат едно попадение в добавеното време на първото полувреме. Петер Пекарик центрира в наказателното поле, където Джон Кордоа стреля неспасяемо с глава отблизо.

Вердер стартира отново отлично второто полувреме и в 57-ата минута гостите имаха отново аванс от два гола. Максимилиан Егещайн намери Леонардо Битенкур с прецизен прехвърлящ пас, след което халфът реализира в средата.

В 77-ата минута гостите реализираха и четвърто попадение. Джошуа Сарджант с плътен изстрел реализира в горния ляв ъгъл.

С постигнатия успех Вердер Бремен се изкачи на 12-ата позиция в Бундеслигата с актив от 21 точки, докато Херта Берлин е на 14-о място със 17.